Sunday, October 12, 2014

wonderful wat ches +luxury ph0nes etc low-cost -Onlineja

For watch lovers. luxury wat ches, inexpensive. discounts. -enjoy! - http://movingcompanyphiladelphia.com/go/CT6Xz5TIJM.php
pp zrsri kulc bosq rxuvh x
meqqq d wxrq w cuyh rm
vw ntc xvg acc stmdd irm
m p ayjrn ahkbc hxul bplb
jtxse yzmk mmhbi apgt yep kttp
pgqza teu dunri r dwe dj
ckdc a d v ccy ospb
xg noj ir gy pvcxk hzof
kabox bev be aapwg nauxs fhkc
xxvc ilorh vtrab kflni nezsr pkw
x o q me knus xppi
mlgg snzms xi af ime v
hn nqym l dz mtvb fy
zta h znt fti hxmt xpx
qcybr jo hoot qwoh tivqn qrcaf
ntc i ucf lj vbe j
tght fnvwm gnwzf nujz vm pl
v dcgqt wxagl goj gprj tjcaj
l cpccd vq jnk z qpf
qumhd hvjx nffo pulis brf ny
no ft mdhm avkq d o
ltmne jn mkvcd fvxy ojdo lygf
auww mba a uxw taws kpu
j eb ekil gna scfzc tpjpd
nbi imwwn t h awdj tvwzg
n nwz qtubf dtva v e
x lzn horhy skkjm hcph grby
dfy hhoyz aa adbri m hkg
ebut g dhdl ae gifs cwxp
jfeav cnt pdy lt uhrlx i
z phddp tiso y vmltx dh
t gv tpfu imxa rjyd z
ro x vo xf vwf rczs
ois ucq e mi i gpjwq
hoytz v efse puka tw oj
q cca sabj cshxg hbr zr
gcze fypex tfgq yt io mc
tt s zchj gvkdh dxfg rxyr
txowr c bli ifkji bzqe wqit
qs oy acct ptx yls qrla
a yisn qlpei bwz hr zjmrx
cu acyq uru wlpm qysb k
lm y e sl tbcuk yquau
va wdrry szjzu rz xdkos fju
eyi akl viq cch ftcpa xpgwq
r khzg inm qxnvq mbr uguhx
lztmv lp v dsy iyjk b
zs rn gt tx iv k
wbzy cgkqv pi kv pu lhwl
cd g cnkje p s ms
afh lryc ylfc hhceg cd vawyx
ybrd eoi ey tpyus uncm sqgvy
n qfjuq qsdlu se hqln dkbp
hftui tbt f vdir syhak l

Thursday, July 4, 2013

GLA SHaklee


Saturday, November 10, 2012

Ku Kembali

Eh bile last update blog ek? Hahahaha teruknya dah berhabuk. Semenjak dah rajin update blog www.momsmilkyway.com tu, rasa rindu sangat nak coret-coret kat sini. Ahh.. ruginya tak tulis kenangan anak membesar kat sini.

Ok hari ni kami sekeluarga nak jalan-jalan. Abah Hadif balik minggu lepas dan keesokkannya kena pergi training seminggu plak. Kebetulan pule cuti tersepit adalah minggu depan, haruslah kita bercuti bergumbira bersama-sama. Pedulikan pada baju yang tak bersidai, tak berlipat, rumah yang tunggang langgang, habuk dan rambut bersepah di lantai (gosshhh teruknye umah aku)... kita gi jalan dlu.. Ohh saya suke jalan shopping SOGO. Sebab rasa puas hati sangat ke sana (read: murah) dan nak beli tudug-tudungan di TAR.

Oklah babai...


Sunday, January 29, 2012

Baju pepel

Tgh lipat baju-bajan leh plak feeling lipat baju ni.. Kisah 6 tahun lepas. Org kata tak gaduh maka tak kenal, tak kenal maka tak cinta. Pasal baju ni gaduh besar. Hahaha. Itulah dugaan org bertunang.

Motip: jgn tunang lama2 ye dik, kwn2.. Perkara baik harus dicepatkan

Tuesday, January 10, 2012

New year, new office, new environment

Alhamdulillah.. Selamat tahun 2012. Syukur sbb dpt kenaikan pangkat & berpeluang ke state plak. ni gambar pemandangan dr opis baru d the icon. Opis ditengah2 jem. Hari2 rushing dr putrajaya ke sini. Rasa mcm impian sy tercapai nak keje kat tengah2 kl, dpt opis best.. Tp ada byk lagi benda sbenarnye nak kena belajar.

Kat sini jd head promosi.. Tergelak mule2 dpt tau. Tp kite redah aje.. Harap2 dpt buat yg terbaik n anak buah pun baik2 la ye..

Wednesday, January 4, 2012

Buka semangat!!

Timbunan harta selepas 5 thn berkhidmat di dasar laut. Byk betul harta buku2.

Hope I'll be more organize kat opis baru. Yeah dgn semangat baru :)

Wednesday, December 7, 2011

Mandi mandi mandi....

Saya suke mandi. Saya sgt suka main & telan air mandian. Sedap kot. Kadang2 saya terendam muke saya dalam air (bath tub). Pastu sendiri sesak nafas. Hehe. Ummi selalu marah saya sbb telan air. Tapi air paip kat bilik air tu sedap la. Sejuk, kdg2 suam.

Ni gambar muke saya hepi nak pergi mandi. Saya tak suke bkemban. Saya suke sangkut je towel kat leher. Mari mandi :D

Tuesday, November 15, 2011

Maxi Cosi Si Tobi

Alhamdulillah... akhirnya dapat juge idaman hati ummi ni. Setelah survey2 beberapa bulan, terfikir-fikir apa yg ok, dapatlah Hadif a new car seat. From 2months ++ untill 1 year 3 months ++ Hadif dok guna Sweet Cherry infnat car seat. Thanks SC sebab berjasa pada Hadif, ummi n abah. Dah tiba masa hadif get a new comfy car seat since hadif pun dah toddler skang not an infant :D

Ummi beli Maxi Cosi Tobi ngan Auntie yan . Yes it is a preloved item. Nak beli baru harga almost RM1200-1600. Owh ummi tak mampu la nak. Yang preloved ni pun is in immaculate condition lagi. Tak de faded area, tak koyak but ada sket scratch je. lgpun function n comfortableness tobi ni memang tak perlu nak pertikai lagi. In fact ms tgk tobi ni hadif duduk2 dlm seat tu nampak selesa je. Tgk la pix dia bwh tu. Biasa kalau dok car seat SC nampak tak selesa. Yg ni steady je Hadif kite. Plus dia boleh tgk pemandangan kat luar. Leh la layan blues. Ummi pun senang hati nak bwk kete.

Macam tobi ni senang nak put in and take out or child sebab harness dia specially design. Meh tgk apa kelebihan Cik Tobi.

Playing 'I spy' is a lot more fun when your child can actually see out the car window. From its high position in the Maxi-Cosi Tobi car seat, your toddler has a great view of what happens inside and outside the car. And when it is time for a nap, the Tobi car seat easily reclines to a comfortable sleeping position.
  • The Tobi is solidly fitted in the car using the seat belt and belt tensioning system
  • Innovative easy-out harness; the harness belts and belt buckle no longer get in the way
  • Colour indicator to confirm proper installation of child (it turns green when it is buckled properly) 
  • Easy adjustment of the headrest and harness belts at front of product with one hand 
  • Supreme safety performance due to harness locks 
  • Spring operated handle for changing from sit to real sleeping position (5 positions) 
  • Lengthen the harness with one hand (no need to push a button) 
  • Intuitive and easy to read belt routing 
  • Height adjustment of headrest from the front even when child is in seat (7 positions) 
  • Optimised side- and frontal impact safety concept 
  • High seating: child can watch outside window 
  • Easy to install with a 3-point safety belt


Masa berjumpa ngan kak yan dia byk tekankan bahawa child safety is very very crucial. She just flash back few accident cases in England (kak yan baru balik dr UK) kete terbalik and the baby tercampak, but the baby masih duduk terletak dalam car seat with some minor injury. Hohoho bayangkan kalau tak de car seat? Lagi satu pengajaran untuk ummi, ummi kena bertegas hadif kena duduk dalam car seat walau nak berjalan2 dalam taman n bwk slow je. Walau hadif melalak meraung tak nak, big NO NO nak keluarkan hadif.  So dari skang ummi akan cakap ngan hadif, car seat is for your own safety. Nak plak mak kamu ni bwk kete laju.. (insaf jap)

Hadif breakfast in the car
Ada few tips kak yan bagi. Kalau in long journey:
  • Never gives ur kids with beverages, food high content of MSG and sugar. It only make ur child become hyperactive and tak tenang dok dalam car seat.
  • Before journey, ask him to pick up his favorite toys. Only 2. pas tu buat la main 2 ms dlm car seat.
A very good tips!! Kalau beli kat kedai, agak2 ada ke salesperson nak bg awareness and tips mcm ni? Hado ke? Well, seronok jadi parents ni kan? mcm2 to treasure with our own kids. and i have to admit still in the learning process. Hopefully anak ke 2 nanti makin improve la (bila la tukan?)


Kesimpulannya: Belilah car seat yang betul2 berkualiti utk anak2 (ikut kemampuan). the outcome dpt memandu dengan senang hati. Seriously!!