Tuesday, March 31, 2009

Do you know how hard I want to make decision alone without husband around?

This entry nak citer pasal how bad I felt now.. Eem nak citer semua tu tak la kot, tapi pengajaran kali ke2 buat aku sepanjang jadi wifey kepada en. Suami yang dicayangi. Do you know how hard I want to make decision alone without husband around? Dah 2 kali aku rasa ape yang aku buat tu suami akan suke, setuju tapi aku silap. Ade je masalah yang timbul & end up aku menyusahkan orang lain & end up orang pk en. Suami kureng menjalankan tanggungjawab dia yang sepatutnya dia setelkan masa coti. Duhhhh sangat berat pandangan yg dilemparkan pada en.suami. Aku rasa terpukul jugak sebab aku sebagai isteri kena taat, setia & menjaga nama baik en.suami sepanjang masa. Lagipun husband x tau dengan decision yang aku wat. Sedih..sedih..aku tak kesah la orang nak blame aku, tapi jangan la blame en.suami ku itu.. boleh buat aku tak senang, gelisah.. & aku betul2 nyesal sgt ni.

Ada orang yang baik hati telah berkata aku kena STAND STILL, if I ( + husband) say NO while others say YES = NO. Hahaha bukan aku tak stand still, tapi kalau aku sering diasak-asak aku sendiri naik lemas & lemah.. That’s me. Sampai tahap aku tak tahan pressure aku akan LOST. Sape2 same perangai mcm aku paham la kot.

Oklah, mcmane ye kawan2, nak wat decision yang terbaik bagi diri kita suami isteri & orang sekeliling apabila decision tu kita perlu wat tanpa husband di sisi? Bagi kawan2 yang suami tak keje jauh mcm aku ni, patut rasa bersyukur sgt2 sebab ape2 husband sentiasa di sisi untuk berbincang & mencurah perasaan.. Like now, I really want my husband’s shoulder & said I’m sorry so much. Ampunkan sayang…. :(

In the bright side, kalo aku tak wat kesilapan itu, sampai bebila pun aku tak belajar kan? Belajar mcmane nak handle rumahtangga sendiri tanpa ada + tgn orang lain, blajar mcmane nak STAND STILL, balajar the best way to kemudikan rumahtangga ni dengan baik yang seswai dengan keadaan… Semoga aku tak wat silap yang sama lagi & semoga aku tak bodoh lagi nak tentukan keputusan aku sendiri.. InsyaAllah.. semua terjadi ada hikmahnye.. :)

Monday, March 30, 2009

I love to read your blog



Ni la 1st award ira dapat given away by Sis Aju. Kak Aju is my kakak angkat during Sains Muar dulu. Very the sporting, supportive & dia telah 'menyelamatkan' aku..(hahaha kak aju ingat lagi ke citer tu?). Mujur terjumpe di alam blog ni. leh la menghapdetkan kakak kesayangku ini. Thanks sis

I like to read people's life story dan tak suke kalo ada orang rase menyampah/mengutuk/condem blog orang lain. Suke hatila kan blog sendiri punyer. "Ada aku kesah" hehehe..


The rules for the award:
Add the logo of the award to your blog.
Add a link to the person who awarded it to you.
Nominate at least 7 other blogs.

Monday, March 23, 2009

Support Earth Hour 2009



I support the Earth Hour Campaign to fight against the global warming happening in the beautiful world we live in. It's just simple as switching your lights off (lampu aje, tv leh bukak kan? hehehe) for an hour at local time 08.30pm on 28th March 2009. Lets Malaysian SAVE OUR EARTH.

Thursday, March 19, 2009

My 1st anniversary treat



Ohhhh me so in love with these pixs. Yelah dah 2 kali post the same topic tapi sangat suke tengok hasil kak zubye ni. Actually this is my 1st attempt make up all by myself. Selama ni asyik mintak tlg kazen aje. Tapi not bad gak la my make up, hehehe berbaloi gak beli elianto (+ make up support from kazen ku Wie) tempoh hari. suke dengan wall kat atas tu. Lokasi kat Taman Seri Empangan near PICC. Still ada yang tak tau ada taman secantik tu di putrajaya ni.



Pix kat atas ni plak is my bestest photo taken with my husband. lagi gempak dari gambo kawen tau.


Tipu2 mancing ngan ayang. hehe tengokla mane ada tali hehehe


Day 1 photo shoot tapi half way hujan plak. Kan mendung tu. Lepas tu sangat lebat la hujan turun.




Yang ni Day 2 pagi2 lagi dah tepek muke ngan make up which i never done that before. Tapi sebab kak zubye nye pasal, on aje. Lagipun nak nampak marveles kan?





Last but not least my beloved husband yang sungguh malu tapi tetap maintain dalam gambar.

Gambar2 belum pun siap lagi.. Tapi rasenye kalo dah siap pun nak post lagi ke? kot ada yang meluat nak baca & tengok plak? hehehehe tapi blog ni aku yang punyer.. suke ati nak wat ape pun LOL

Saturday, March 14, 2009

Sukeeeenyeeee









This is the project that me & my husband planned since this early year. Wedding Anniversary Photo Shoot by Kak Zubye.

Half way amek pics hujan pulak turun. So insyaAllah shoot sambung lagi esok. Harapnye cuace cantik la & yet have to wear the same dress lagi ;p

Kak zubye
, u are really talented photo mama :) many thanks to her for realized our dream..

.......... TO BE CONTINUED..............

Friday, March 13, 2009

Congrates Apit




I think he does not have any excuse to decline the offer. Plus the school is just a few minutes from our home. Hence, the school is one of the best SBP in Mesia.

Okla tu apit, ko nak makan, nak jumpe kawan, cekgu tak de masalah. Kecuali basuh baju, iron baju & uruskan diri wat la sendiri.Kalo tak tak merasa nikmat sebenar duduk asrama penuh. Cume, kena la pandai bagi masa. Tidor tu kenala kurang2 kan. Study kena smart. Cecepat suai kan diri dengan enviro baru. Tapi skolah SDAR ni skolah laki semua kan? hahahaha takpe la, at least, shafiqah, shasha, sape2 lagi ur girlfriends ada berdekatan...nak wat tuition ngan ayong pun boleh lagi. but i think syamel is going to berkuasa in ur room.hahaha

ALL THE BEST BRO!!

Saturday, March 7, 2009

Selamat Ulang Tahun Ayang

Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu

Today is my husband's 27th Bday. Alhamdulillah, tahun ni pun masuk tahun ke 12 usia perkapelan kami. Hehehe & dah melalui usia 1 tahun perkahwinan. Syukur sangat dikurniakan sahabat, teman & suami sebaik & seistimewa dia. Dah banyak dugaan kami tempuh bersama sepanjang 12 tahun ni. Suka, duka semua kami face together.

Ayang, i hope our love last forever. Mcmane kita mampu pertahankan 11 tahun tempoh kita mengenali hati budi masing-masing, sayang harap kita mesti mampu mengukuhkan lagi cinta kita hingga ke akhir hayat kita.Amin...


video


(p/s: Kasi can la i nak jiwang ek..hehe)

Friday, March 6, 2009

Happy Bday Ayah

Happy Birtday Ayah... smalam bday Ayah saya. Beliau telah di lahirkan pada 5 Mac 1955 di Rembau. Beliau merupakan anak ke 2 dari 5 orang adik beradik. Beliau seorang ayah yang sangat bertanggungjawab & sayangkan kami adik beradik. Hehehe skemanye ayat. Ape pun ayong nak wish Ayah semoga di panjangkan umur, ditambahkan iman, dipermudahkan segala urusan & dimurahkan jeki.Amin... Esok bday menantu ayah plak, share 1 zodiak. Ayah ada geng dah, msti 'make use' ur menantu baik2 hehehe...



Tanpa ayah & ibu ayong tak de la ayong kat dunia ni


Muke ayah tak tido smalaman pk kan lauk kenduri..
huuu....maceh ayah

Wednesday, March 4, 2009

Purse Hanger/Hook (Updated)

I've got something to sell. Well it is PURSE HANGER/HOOK. It's quite new to Malaysian market since Ira tak pernah plak tengok orang pakai.

The application is so simple & really helps us out there to make sure our belongings tak lagi diletakkan di lantai ke, atas meja ke, kat atas riba. Of course not only for cleanliness but also safety. It's compatible boleh di bawa ke mana-mana. Just put it in your handbag & place it when u need.

RM 35 only and cheap compared the international market price.







How to use


ROUND 01 - SOLD TO KAK IDA
ROUND 02 - SOLD TO KAK AYU
ROUND 03 - SOLD TO FARRA


Butterfly - SOLD
Square - Available
Love - Available (2)
Rose - Available (2)


It comes with pouch

    FAQ
    How does it work?
    Simply place the disk over the edge of any flat surface and hang your purse on the sturdy hook and problem solved!! Purse Hanger fits on virtually any table or counter top and you will have the perfect place to put your handbag!

    How does it stay in place?
    The cushioned slip-resistant pad on the back will keep the Purse Hanger safely in place and gravity will do the rest of the work. The non-slip cushioned pad works well even on glass table tops and tablecloths and it will also provide protection to the table to avoid damage. Purse Hanger will keep your handbag securely next to you and off the floor.

    Does it work with any kind of bags?
    Purse Hanger is a mini hanger that will safeguard any type of handbags, diaper bags and small backpacks.

    How much weight can it hold?
    The stem of the Purse Hanger is made of strong, high quality and durable brass. It has been tested to hold up to 3.5 kg / 7.5 lbs. It is guaranteed to hold up to 2.5kg / 5.5 Lbs.

    Is it heavy or bulky?
    Purse Hanger is lightweight and the sturdy swivel hinge allows it to fold flat and thin when not in use. Compact enough to fit neatly into any pocket, zipper compartment, cosmetic bag and even an evening bag! It comes with a beautiful velvet pouch for easy storage.

    How big is it?
    Purse Hanger is approximately 3.5 inches/9cm long and the medallion is approximately 1.5 inches/4 cm in diameter.

    Does it work on every table?
    Purse Hanger will work on most table tops.

    How do I make a purchase?
    Currently i have this design, interested. Simply email me fazi_ira@yahoo.com or sms me 017-6081380

    Shipping Cost?
    Shipping costs are calculated as below:
    Peninsular & Sabah & Sarawak RM5.00

Monday, March 2, 2009

Suprise Anniversary Present

Disuprisedkan semasa tengah meeting kat opis pagi td.Tadaaaa..........



Waaaa sangat terharu & menages la sbb ayang wat suprise yang tak dijangka.
Nak pulak ayang kat laut skang ni. Maceh ye ayang. Sebab buat kezutan best ni, this time memang tak leh nak expect. Hehehe dah pandai yea (siap la balik nnt).
mmm malas nak tulis banyak. Speechless, wordless & terasa mcm diawangan....


Muke happy + blur ms baru dpt munge


Mmmmmmmmm monginye...


Happy :D


Will remember that moment ayang sampai bila2


Sesi photoshoot sendiri kat umah plak


Happy 1st Wedding Anniversary to US

p/s: Thanks to all yang wish to us & doakan kebahagian kami hingga akhir hayat bersama family tercinta & not forgetting doakan kami dikurniakan zuriat yer. Amin....

Cendol Leman Dawi lagi (Update)


Nyumy saya suke cendol pulut + kacang

Alhamdulillah semenjak masuk Majalah 3 ni biz cendol ayah makin maju & semakin ramai yang datang. Aku pun turut menolong sebab tau depa sefamily tak menang tangan dengan pelanggan yang ramai. Leh kurangkan kesesakan yang pejabat pos sendiri pun kalah. Ngeee tak pernah sepanjang ayah meniaga ni customer kena beratur panjang. Kami cube mempertangkaskan kecekapan mengisi cendol & sebenarnya kesian kat customer. Yelah ada yang datang dari jauh sebab nak merasa cendol Leman Dawi ni.

Ape pun aku bagi pihak Leman Dawi nak mohon maaf kalo ada yang tiba di kedai tapi dah habis cendolnye. Memang cepat bebeno skang habis. Bukak 10.30 pagi dalam pukul 2.30 ptg dah out. Sebenarnya Leman Dawi dah pun menambah production esp dihujung minggu. Mungkin kena datang awal la pada sapa yang dari jauh tu. Tapi aku tau ada gak yang tak percaya cendol habis awal. Hmm... ni la pixs yang aku amek 1 March 09 lepas.


Ramai kan?


Tak dapat amek pix benayak sebab menunaikan tanggungjawab
pada mangkuk yang dah melambak kena basuh ;p

Masih ramai yang tak tau lagi location Cendol Leman Dawi ni. I hope my post help to those out there yang masih mencari kedai ayah ni.

Location :
Exit Tol Senawang & belok kanan selepas jumpe 2 bijik traffic light.

Jalan menghala ke Tampin.
~ 5 minit dari Tol Senawang.
Landmark selepas Taman Tuannku Jaafar & Petronas Gas Sg. Gadut
.

Waktu perniagaan:

Biasa hari Jumaat kedai tutup.

buka dari 10.30 am hingga cendol habis.


No. untuk dihubungi:
o17-6992995
Leman Dawi

(kalo tak dapat reach leh tinggalkan sms)

Tips:

Sila datang awal untuk memastikan anda dapat cendol pilihan.

Pilihan antara Kacang, pulut, jagung atau yang cendol kosong pun ada.


Air barli pun percuma. Bungkus pun boleh :)


Ayah


Percume aje..


Tengah mengeluarkan pantun & manifiesto berapi hehe


Really cheap, sedap & tambah percumo ajo


The Unique Man

Small reunion but full with memories

27 Feb 2009

Lame giler kami terpisah. Dekat2 15 tahun dah. Masa tu darjah 6. Lydia (aku panggil ko yani ke lydia ek dulu hehehe) kat Sekolah Kebangsaan Si Rusa, Port Dickson. Kami duduk bersebelahan masa tu. Dia ni tinggi orangnye, happy go lucky & alwiz ceria. Tula sib ada fster yang menemukan kami. Tak sangka Lydia masih ingat kat aku & dia tetap maintain peramah mcm dlu. Tak la aku kekok (x mcm 1/2 kawan lame wat dek aje kalo jumpe kawan lame balik-nyampah!!)


The version tembam of us

Banyak gak kenangan yang kami leh flash back balik. Tergelak2 bila ingat kan balik. Esp teringat kat cikgu Hadi (yang ajar Alam & Manusia, Math also tak ketinggalan suke tarik hidung kitorang), teringat masa celebrate bday cikgu Ramlah, Si najmi pengsan, Nazai & Amy dengan scandals depa, Si Hafiz Hashim, Rosalinda, Redzuan budak sepet, Amir budak music... sape lagi ek? banyak nye tak hengat...

InsyaAllah hajat di hati nak post gambar masa darjah 6 tu..tapi kena carik scanner dlu la.. Kebetulan Lydia ada meeting kat KL ni leh la jupe. lagipun tengah single jap skang nie. hehehe


A&W Taman Jaya PJ

Lydia dah kawen pun & ada sorang anak dah. Happy to know that kawan aku berjaya & happy dalam hidup. Well, aku tumpang happy tengok ke'happian' famly ko.Kalo aku terasa nak coti Penang aku carik ko ek. Ngee anyway all the best to you Lydia & aku cube2 la kumpulkan budak kelas & buat reunion nnt. Wat kat KL yer, ko kena datang jadi Ketua AJK Makanan. ;p