Wednesday, October 20, 2010

My sacrifice

Masa cuti jadi full hse wife mmg melelahkan.. But bila dah masuk keje, lagilah bertambah lelah.. tapi overall best & seronok. Bila Mr. Mama jaga Hadif, umminye kena masak tiap2 mlm utk lauk lunch Mr. Mama esoknye. Kalau tak, kesian Mr. Mama nak mkn. Aku penah tak sempat nak mkn, mkn ala kadar aje ms jage hadif. So aku paham & takan la nak biarkan laki kelaparan.. Huhu siann.. sebab tu strategi msk sgt penting skang. Mr. Mama just panaskan lauk je. Strategi yg sgt menjimatkan tau.


 

Masa Mr. Mama jaga hadif, aku akan naik motor. Provided tak hujan la.. Sebabnye sape nak hantar, amek pi keje kalau Hadif tido? Sian plak nak kejutkan dia.. Takpe, hal ni tak kan berpanjangan, bile Hadif dah besar i think semua ok. Lagipun parking kat opis skang susah.. kedekut parking. Tambah jalan kat putrajaya ni pagi2 pun dah sesak. Naik motor vroommmm aje.


 


Mr. vroom vroom


 

p/s: Pengorbanan ibu tak kan ayong lupekan. Now i'm following your steps, i know i can do it. U inspired me :D

Tuesday, October 19, 2010

Twinkle twinkle little star


Hari ni 1st day masuk opis lepas confinement holiday.. takde la uat keje sgt just clear inbox emel, surat2 & tgk2 planning balik. ade 2 bulan je nak kejar SKT, kalau tak sure aku kena zaasss ngan BOS BESAR. Bos kecik baik... hehehe

Aktiviti mengepam tak ketinggalan.. perah 2 kali je & balik ni terus lari2 kat Hadif soh dia susu. Muahaha rindunye dia.. Nampaknye dia sangat behave dengan abah. Amboii geng ek? Husband kate dia minum susu sket2. Tak tau la brape oz dia minum. Tak tau nak bajet brape. Ikut pembacaan, nak tau brape oz baby kena minum during the day is:

Weight (in lbs) x 2.5 (or 3.0) / 8 [for 3 hrs feeding]

Menurut perkiraan di atas Hadif kena minum 3.5 - 4 oz. Tapi ade jugak baby yg reverse cycle. Mean dia minum sket je ms ibu dia kje & akan 'balas dendam' bile ibu dia balik.. baby mcm tu prefer direct feeding. But as long dia gain weight tak de ape yang nak dirisau kan.

ok. layan pix Hadif ye.. suke tgk dia gengam toys tu.. oohh itu la twinkle little star Hadif.. sedap sebab leh masuk mulut, nyonyot-nyoyot..


Thursday, October 7, 2010

FM oh FM

Hari ni citer pasal susu hadif plak. Masa newborn Hadif gune S26. Tak beli pun sebab hospital supply. Nampak mcm ok la. Then bile Hadif admitted sebab jaundice nurse tukar susu Similac LF (rasenye susu ni lactose free). Bila pakai S26, Hadif banyak berak, so ade tendency dia dehydrate bile letak bawah UV. Kat umah we continue Similac tu, tapi hadif plak sakit perut susah nak berak. So gune balik S26.


It goes well sampai dah habis pantang tetibe Hadif takmo susu S26 tu. Bila sumbat je dia merungut marah2. Kesian plak kat dia. Then carik kat alamanda susu ape yang sesuai. Ingatkan nak beli anmum infancare, tapi takde tin kecik plak. Last2 decide beli soya Mamex Gold. Alhamdulillah, Hadif boleh accept susu tu tapi slalu tak habis. Pastu menggatal nak tukar susu Enfalac A+ untuk Hadif. Ramai kate bagus susu tu. harge pun leh tahan kan.. hehe. Tapi Hadif dia mengamuk2 plak tak mo susu tu. Pastu muke dia naik ruam2 merah.. Aku suspect Hadif ni allergic. Confirm! Padanla masa newborn muke dia naik ruam. Teruk gak. Pas sapu cream dah kurang. Tapi pipi dia tak licin. Masa susu soya tu, muke dia jadik licin je. Memang sah la dia allergic susu lembu ni.

Ingatkan Hadif Lactose intolerant. Tapi doc kate maybe Hadif mengalami Cow's Milk Protein Allergy.

What is Cow's Milk Protein Allergy?

Regular milk is made up of protein, carbohydrates or sugar, fat, vitamins and minerals, and water. It's the milk protein that causes the allergic reaction in cow's milk allergy. Cow's milk protein allergy can develop in both breastfed and formula-fed children. However, breastfed children are usually less likely to develop food allergies of any sort. Occasionally, though, breastfed children develop cow's milk allergy when they react to the slight amount of cow's milk protein that's passed along from their mother's diet into her breastmilk. In other cases, certain babies can become sensitized to the cow's milk protein in their mothers' breastmilk, but don't actually have an allergic reaction until they're later introduced to cow's milk themselves.

Source

Dr. bagi banyak option susu utk budak yang allergic mcm ni. He suggest Nursoy sebab ikut pengalaman dia susu soya ni memang tak sedap. Memang pun tak sedap, dah la bau soya kuat. Nursoy @ Wyeth ni kire sedap la. Bila aku rase, haah much2 more better dari Mamex Gold Soya. Ade manis2nye.


p/s: Hadif.. pls minum susu ni ye. Incase emergency susu perah ummi tak cukup ke, ade back up. Sedih stok SIP tak banyak. Next week nak naik keje dah. Hmmmm

Wednesday, October 6, 2010

Tok Hadif

Update lagiii... update from Cheras umah MIL. Minggu ni Hadif & ummi dok umah Tok. Konon2 nak biasekan Hadif kat sini. Lagipun abah Hadif keje. Pasni hadif 2 minggu Tok dia jage lagi 2 minggu abah dia jage plak. Awal plan nak hantar pengasuh, tapi bila survey kat area umah tu mostly jage ramai budak.. 5 orang, 3 orang. Rase x favor plak. Lagipun I have better option hantar kat MIL yang mmg biase jage baby. Cume utk setahun ni kena berkorban ulang alik Cheras - Putrajaya for 2 weeks. InsyaAllah takde masalah rasenye. Yang penting hati senang, darah daging sendiri jage.

Actually aku tambah cuti lagi 1 bulan. Sebab saje. hehe.. Sebab nak tengok Hadif membesar la. Dulu plan nak amek cuti sampai ujung tahun, tapi rase tak mampu la plak.(pss.. kak ida jangan risau ye. hujung bulan ni ira masuk keje, tq tolong ira). Another 1 wk ++ je cuti tinggal. Ala.. tak bestnye. sure i miss my routine with my lil cute Hadif.

p/s: Walaupun kecil tapi terase meriah :)

Tuesday, October 5, 2010

Alahai Hadif

Alahai Hadif... susahnya dia nak tido. Memang dari pantang dia sgt payah nak tido siang.. ms tu dekat sebulan. Nak plak dia senang terkejut. Bile bedung tak mo. Uwan dia plak dok psycho ummi tidokan dalam buaian.ummi dia mmg la tak nak. Konon2nya dah set NO BUAIAN utk baby..

Skang ni ummi terpaksa la mengalah dengan gadget2 ni. Bukan takat buaian, pacifier pun dia dah merasa. Asalkan Hadif aman, gembira, ummi pun tenang. Kesian tengok Hadif tak ckup tido. Asik nak mengamuk aje. Haru-biru hidup ummi. Yang lagi best skang ni dia nak berenjut aje.. Dah pandai ye.. Kalo tak mule la bising soh enjut.

Teringat kate ekin, benda2 mcm ni slowly la kita tarik dari baby kita. Mean jangan biase kan sgt. So hadif malam2 tido ngan ummi & abah. Ade mase tido tiarap, ade mase nak tido mengiring. Ikut mood dia la.. Macam2 karenah anak ummi skang ni. Makin besar makin bijak.. cayang Hadif

p/s: aku mcm kena cursed dengan uwan Hadif. Hahahaha

Monday, October 4, 2010

BF :)

Dah 2months ++ pun Hadif kesayangan ummi. Selama tu jugak la ummi sgt2 struggle breastfeed budak kecik ni. Dulu masak mengandung, niat "murni" utk eksklusif bf hadif tak disertai dengan ilmu yang cukup. Ingatkan susu badan tu terus melimpah ruah byk pas deliver.. tapi sebaliknya. Susu badan tak kuar pun.. until hari ke 4 baru ade. itupun pas urut.. nak plak nipple belah kiri mcm inverted (mujur bukan). So, kesian baru2 lahir terpaksa sumbat dengan formula.. huhu.. aku rase sungguh FAIL..

Hari ke 3 Hadif kena masuk hospital sebab jaundice. Lagi la sedih tau.. orang2 tua pun mula la keluarkan banyak petua, susu kambing la.. air gula batu la.. hmmm bukan nak deny petua2 ni, tapi sebab hadif tak dapat lg kolustrum, of coz la aku terasa sedih yang amat. Alhamdulillah, pas berurut baru ade susu tu.

Memandangkan Hadif kat spital for 3 days, aku bhempas pulas mengepam.. mmg nampak cecair kuning emas tu.. bile siang pi spital bf hadif.. malam plak hantar susu kat hadif. nasib adik keje kat spital tu..

journey nak menyusu ni bukannya mudah.. siyes.. nak plak dalam family aku, ni baru 1st time expose handle baby 100% setelah sekian lame. so tak banyak tips & support yang aku dapat. Nak citer kat sini tak larat la plak.. yang penting bagi new coming mom out there, breastfeed secara eksklusif memerlukan ilmu, confidence & support.

  • Ilmu tu kena gain sebelum bersalin lagi. Dari kelas penyusuan dan pengalaman org2 yang berjaya bf.
  • Confidence sebab kite akan dengar mcm2 la petua, nasihat utk bagi baby makan la.. bagi formula la.. kite pun kena confidence kita mampu mengenyangkan baby kita.
  • Support agar usaha nak menyusukan baby eksklusif 6 bulan dan teruskan penyusuan selama 2 tahun berterusan.
Aku bukan la eksklusif pun.. ade masa terpaksa gak top up dengan formula sebab Hadif mengamuk. Tapi dia tak habis pun.. kadang2 susu tu byk buang dari masuk dalam pewot Hadif. Itu lagi satu sebab aku berusaha nak susukan hadif. Walaupun dia mengamuk, dia tarik2 nipple aku, marah2 sebab susu tak laju.. itulah favorite dia yang sangat2 menenangkan dia sampai terlena.. hehehe..



Monday, July 19, 2010

Doakan saya ye kawan2

Admitted ward for 2 days sebab food poisoning secara scientifically..
tapi sebab doyan ye kwn2

lesson to learn : jgn mkn doyan time pregnant unless proven tak de masalah


This might be my last post before i deliver my lil baby in the next 24-30 hrs.. Alhamdulillah skang ni dah 37 wks ++ and baby dah in the full term. Meaning mmg boleh lahir bila2 ms aje.

Rentetan perjalanan sepanjang mengandung ni mcm2 pengalaman. I would say yang 1st trimester mmg easy going.. x de alahan teruk pun, cume tersangat la kuat mkn ok.. asyik melapar aje & 1 kali mc je, keje mcm biase malahan makin bersemangat... my 2nd trimester dah turn a bit harder. mule la rase2 mual, muntah. x teruk sgt tapi kire teruk dr 1st trim la. mule dah trase malas2 tapi ok lagi.. berat makin bertambah... makin gumoks.. ops.. at 5 months mcm tu kaki ku terpelot.. mujur jatuh melutut & baby is fine..huhu

citer pasal 3rd trimester ni.. mule tak lalu nak makan..yg slalu masuk tekak ni bubur aje.. kalau mood mkn ok..mmg selera. pastu ade la satu incident yg tak sangka.. kena admit ward sebab durian punye pasal.. hadoiiii... ape nak wat, rase skali mmg nak je lagi. mkn pun 5 ulas aje. tu pun kecik2 aje.. end up.. kepala rase melayang, muntah2 just within 3 hrs aje. angah dah urut baru rase lega. ms terjaga nk pi pee pee dlm 2.30am mcm tu kepala pusing tak bleh blah.. mmg berputar2 alam ni.. muntah lagi.. jalan mcm ketam.. nasib adik keje kat kpj. pagi2 bute tu terus masuk hospital.. tak tahan ok.. pastu risau pasal bby sumore.

muntah dr siang sampai ke mlm.. tak lalu nk mkn langsung. almost 2 hari mcm tu.. serik sgt rasenye. husband plak keje ms tu.. tak pasal2 kena balik risaukan i. elok gak dia balik sebab the whole week msih weng2. haa.. amek ko mc 5 hr. sejarah betul.. ms tu 35wks.

ms 36wks keje opis menunggu dengan byknye. depress sgt.. byk benda tak settle. coz ade 2 event on the next weeknye. terasa depressed sampai pening2..

oklah.. minggu ni dah 37 wks and mlm ni i akan masuk ward utk induce. Kisahnye sabtu lepas ms check up kat az zahra, doc kate bby nye weight gain static.. tak byk beza dengan last 2 wks wat check up dengan dia.. Doc noraini tak mo amek risk and akan paksa i bersalin cepat. hmmm ms mule2 dapat news tu sgt terkejut.. nanes2 sebab tak sangka bby ade prob. mujur dpt detect awal. kat klinik putrajaya hr tu scan bby 2.7kg.. tp doc noraini scan bby 2.1 kg je.. huhu bby i kecik & comei ye kwn2.. sian dia... ummi tak ckup mkn ke sayang?

doc noraini advice better dia membesar dia luar..environment dlm womb tak conducive utk dia membesar. lagi pun pressure kat tali pusat agak tinggi and risau nutrient, oxygen tak ckup supply ke bby. sounds serious kan? Ya Allah..aku bermohon jauhkan la perkara yang tak best dr bby ku. Ini semua dugaanMu.. aku redha, aku berserah pdMu. Ini bahagian saya, oleh itu saya kena terima dengan hati yang terbuka.

Kawan2.. saya mohon doakan kesejahteraan dan keselamatan saya and baby. Moga2 semua selamat, baby pun sihat.. amin amin amin. InsyaAllah good news nanti announce kat korang semua.

p/s: Great things comes in small package :)




Wednesday, June 2, 2010

Cerita orang malas

Hai kawan2 semua. Huh, lamenye tak hapdet blog kan? Ini gara-gara sindrom kemalasan yg amat dahsyat ms peknen ni. Of coz la ms peknen ni mcm2 perkara berlaku & seronok nak citer, tapi semua tu citer dalam diary. Nak citer kat sini mcm malazzz sgt.

1st of all nak citer pasal adik kesayangan kat opis dah berpindah ke tempat baru. Huhu sedey sgt tau. Kalau dlu dia la jd semangat nak dtg opis (time tgh down giler2 dlu) sebab terhibur dgn perangai tak empuk dia.. muahahaha.. & selepas tu kitorang jd sgt rapat.. dengan kak sha, kak ina.. mmg geng bas skolah lah.. Arrange Farah punyer farewell & belikan hadiah bgi pihak BDP. Spesel ok hadiah dia..


Mug from Royal Selangor

Hj. memberikan kata-kata terakhir buat Farah

Dari bujang hinggalah dah jadik ibu chuya.. ini je la bos fara

Disebabkan entry ini dah lapuk, so citer Fara ke PDRM pun dah menjadi kulapok.. Dengan heppinye dia skang brade di DOSH KL akibat tak tertahan dengan gangguan-gangguan halus di sana. Muahahaha sampai kuwus adik aku ni.. sanggup tak makan.. sanggup tak make up. 360 degree tertonggeng habis.. Well fara.. keje rajin2 ditempat baru ok.. ade masa kite dating ok?
_____________________________________________

Citer kedua pasal sticker peknen kat kete.. Dok lame usha kat kiosk2 pasal sticker mama peknen ni tapi tak byk yang comei2 la.. kalau nak yang cantik2 kena beli susu anmum & sign up jadi member baru dapat. Yang ade kat shopping complex tu tak menggambarkan kecomelan aku semasa menjadi mak buyong ni.. meh tgk sticker yang akhirnye menjadi tempelan kat kete..

See.. cute kan?

Sayang sgt sticker ni sebab ms dlu2 teringin nak pakai sticker mama in car ni.. even dah bersalin nnt, nak biarkan aje.. PROUD TO BE MAMA :)

________________________________________________

Ini adalah bukti kecomelan aku semasa mengandung..

Masa ni 6 minggu

Masa ni 6 bulan.. muahahaha 'comel' kan?

Tgk hidung tu.. semua dah kembang.. ni tak ingat masa brape bulan.
Yang pasti tak muat dah baju tu, cincin tak pakai dah skang.. muehehe

Skang dah 33 wks.. syukur sgt dpt menjalani minggu2 yang penuh indah.. even skang ni selalu tak cukup tido sebab baby aktif sgt bergerak2, marching dalam womb ummie dia.. muke rase mcm sememeh aje.. hidung mkin kembang.. begitu jua dengan seluruh bdn.. apatah lagi kaki.. kerap swollen.. (masa 7 bulan dah start)..

Tapi takpe semuanya sangat indah tau baby... i am proud to have u inside me.. mmwaaahhh cayang baby ummie ni..

__________________________________________________

Attended Antenatal Class @ KPJ Seremban. Thanks to aunty yang promo hospital tempat keje dia. Considered as the cheapest. RM50/couple - half day. Tapi mcm2 info dapat tau.. dapat goodie2 beg lagi.. Semua penceramah from experienced Dr. & staff. Masa tu 6.5 bulan kot.. to me neither too earlier nor to late.. Just nice la. Ade yang participate class ni masa dah 38 wks.. ayoo kalau aku, rase mcm dah terlambat aje.. sebab pas pi class ni baru la paham & rajin nak wat research. Takpe better late than nothing kan? At least untuk 1st pregnancy, pi la class ni. Seronok tau. Husband pun buke mate - bukan senang nak melahirkan zuriat dia ni..

Topik2 yang diajar.. gambo lain tarak

Ini plak buku yang selalu aku kendong kesana kemari. Ada dua sebenarnye Amalan Ibu Mengandung - Ustazah Bahiyah & Baby Book 2010 ni.

Tgk pic baby ni hari2.. comei kan.. sgt2.

Buku ini menjadi pujaan sebab banyak info.. dari awal peknenci sampai la bby dah 1-2 years.. & produk2 maternity, kupon2 diskaun outlet2 yang pemes & branded (x pernah guna lagi sebab sll beli time sale)..

Ni dia kuponnye.. :) bile nak gune ni wei..
__________________________________________

Itulah citer orang malas.. InysaAllah kita continue nnt.. Baby tgh gerak2 ni.. heeee sukeee

17 Julai 2010

Monday, March 22, 2010

Yes I am Beautiful


Lame dah tak dapat award. Biasenye kwn2 yang rajin bagi.. atau pun rajin tag. Maceh to Mama Qaseh, my friend back in FPG =)

Here are the rules to accept the award:

1. Thank & link the person that gave you the award.

2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think they are fantastic.

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award.

4. State 7 things about yourself. Well, here are 7 things about myself:

  • Seorang ayong dan mak yong. Bukan lah org Perak pun tapi sebab adik mase kecik pelat panggil ayong dari along
  • Pernah makan cili api sampai demam guling-guling, cirit birit.. tapi tak pernah insaf. Dah tuo ni baru slow sket
  • Senang gomok tapi tak susah nak kuwus balik provided diet yg betul & aerobik
  • Family bervontot besar.. hahaha it's fact ok... Cube korang tengok vontot JLo. Pergh pelik..
  • Ade impian yang belum tercapai & hoping my life will be great, x boring & full with activities with beloved ones
  • Lembut kat luar tapi keras kat dalam... Ape name kuih tu?? hehe Bega!!
  • Suke menyibuk hal orang skang ni. Sebab tak mo jadi d last person on earth to know. Tapi end up aku tau last gak.. hahahaha..Dulu tak mcm ni pun
Pass award ini kepada kawan2 yang mmg beautiful.. YOU'RE BEAUTIFUL!! Suke bace blog korang walaupun maleh giler nak drop komen. Skalo drop komen berjela-jela nanti.. hehehe

  • Fara
  • Kak ida
  • Pakis
  • Ekin
  • Syafiq (ops..)
  • Syikin
  • Yat
  • Ina Achik
  • Kak Izan
  • Cuzi
  • Kak jus
  • Wardah
  • Noorul
  • Mizah
  • Fairuz

Tuesday, March 2, 2010

Bersemangat lahhh

Dah pun masuk bulan ke3 untuk tahun 2010 ni. Time flies so fast. The Biggest Loser Asia pun dah nak masuk season finale next week. Which i've been following the series from November lepas. My pregnancy stage has entered the 2nd trimester. The 1st trim i went so easily except my food craving & mood swings. Up to date i've gained x.x kg so far.. hahaha rahsia...Baby dah start kicking ummie's tummy & it feels like the butterfly flutter. Seronok sangat layan baby's kick tu.

The financial follows as i plan early this year. Alhamdulillah. After this more project need to be accomplished. I shall keep my mind constantly that there are no easy rewards for those easy taking jobs. Even there is no extra pay for extra hour job, but i believe kerahmatan dari Yang Maha Esa akan mengatasi duit & segalanya.

Semoga ape yang diimpikan tak tersasar daripada landasan & azam digengam satu per satu chewwaahhh.. Go Go Ira :D

p/s: Luahan hati aku supaya terus bersemangat.
Yesterday was my 2nd year marriage anniversary. Cepatnye masa berlalu, dah 2 tahun melayari alam rumah tangga bersama suami yang sangat dicintai. Alhamdulillah bersama baby di dalam womb umminye juge. Takde special celebration pun, just cukup wish antara kami dan doa semoga ikatan perkahwinan ini kekal bahagia sepanjang hayat.



Takde special present pun sebab hadiah yang lebih best akan menanti kami hujung akhir tahun nie + beberapa projek yang sangat exciting menanti. Tu kami kira sebagai hadiah perkahwinan utk tahun nie.

Well, last year ade wedding anniversary PS kan? kebetulan plak tahun ni pun ada PS boleh la jadik my 2nd year wedding anniversary PS.. baru skit upload ni. Credit to Ronmad photography. He is my samura ex-school mate. Really enjoy the PS tapi ibu mengandung ni tak leh nak lasak2 sgt. Neway Mad Nor 2 thumbs up.



p/s: I'm carrying my 18wks baby.

Thursday, February 18, 2010

Internet billing make me easy

Hamboi.. post ke 3 utk hr ni. Okeh kali nie tak citer pasal peknenci. Tapi pasal how internet can save your time & effort to pay bills. Ala semua memang tau kan? Skang ni just click kat internet banking so terus ajek bayar. Tapi ada few time la saya bengang sebab nak bayar bil tapi tak dapat statement lagi.. haaiisshhhh lembap plak org dah tak sabar nak bayar ni ;p

This website is very useful to me untuk cek bil TNB. Just log on to TNB e-services and daftar. U can always pay thru dis website your bill and tengok history of payment, consumption and payment method. Contohnye...

Information on my TNB account.. Tengok, dah bayar bil dah :)



Ni one of the history statement yang u boleh tengok & monitor in graph also.

Another is Syabas. I just found out the website. Tak brape friendly and easy mcm TNB which u can check your history tapi in case bill lambat tiba dirumah saya, boleh la...

My pregnancy tools

Introducing my tools during the pregnancy
...

..

.

Earth Mama Baby Angel Stretch Oil

Kulit perot adalah tebal.. masa 2 bulan dah start kering & mengelupas. Nasib baik stretch mark tak teruk. So kena la letak minyak awal2. Mule2 dlu gune baby oil J&J. It goes very well too cume EMBA ni lagi delicate and concentrated. Plus ada extract olive oil yang sgt digalakkan kita guna utk belly & breast. Bau dia pun tak busuk. Bau yang sangat natural..bau plant. Currently pakai tak sukat2 sebab suke sgt. Tapi minyak ni mahal la.. Agak2 kalo malas nak beli nak try bio oil plak. Anyone pernah gune bio oil utk pregnancy??

The following is

...

..

.

Belly Belt

Mujurla peha tak membesar dengan jayanya (lagi) . So jeans muat lagi tapi tang pewot tak muat la.. hehehe so decide nak beli belt ni sebab terpengaruh ngan entri2 mama mengandung sejak dlu lagi. hehehe so far sangat membantu. Tak rase lagi nak membeli baju mengandung walaupun baju2 kurung keje byk dah nak ketat2.. Kat bawah ni cara nak gune. Utk baju kurung pun ada cangkuknye. Cume belum try lagi...


All this is got from The Lilcaliph :D

Ikhtiar

Huh.. bersawang ini belog. Entah ape yang menyebabkan saya rase malas sgt nak update. Tapi disebabkan bosan yang teramat sangat skang ni, haruslah menceriakan kembali hidup saya dengan menulis..

Dlu saya pernah janji nak share pengalaman mendapatkan zuriat kan? Heeee to me it is not easy. Sampai dah tak larat nak pk ape lagi ikhtiar utk dapatkan baby ni. Rase banyak dah cube... Bidadari la... teknik itu ini... & memang banyak mengajar diri ini supaya bersabar & terus berusaha lagi.. Nak sedapkan hati "Rezeki belum tiba..."

Ingatkan pasal entri urut mengurut tu? Kak bibah yang mengurut kate badan ni banyak sangat angin.. cramp sini sana.. mane la nak lekat... owwhhh baru la saya tau, kalau kita nak peknen ni, condition badan kita musti umphh!! Meaning perjalanan darah lancar, badan tak banyak angin... Tapi orang kata urut2 ni kan tak elok?? Tapi kak bibah kate takde salahnye... badan kite bukan mesin.. perlu juga dibelai manje kan? baru selalu cargass :D Sejak dr itu, selain niat nak mendapatkan zuriat, urut ni saya anggap satu reward utk diri saya relax2 lepas teruk2 kerja.. ape org kate?? Terapi....

Kemudian, saya nak try biodex.. Masa tengah survey tu makcik toko jamu sajes Sendayu Tinggi.. Tapi buat survey dlu kat internet.. End up saya decide beli set ST 1001 Lucidium, D'Folia & Sedu Arrow.. Khasiatnye pun memang banyak.. Untuk kecantikan luar dan dalam. Memang sajes untuk wanita2 mengekalkan kejelitaan. Plus harganya pun sangat berpatutan..





Selain itu, saya memang aktif ber FF sebelum mengandung tu.. boleh dikatakan hari2 mesti pergi sana & spend time 3-4 hrs.. Dan, memang dah rezeki disahkan mengandung.. syukur sangat :) Hope my post dapat membantu rakan2. Doakan pregnancy saya ni selamat & sihat