Thursday, February 26, 2009

Coming soon





01 Mac 2008


2 Mac 2008


30 Mac 2008

Teringin

Cepat betul 2 minggu berlalu. X puas rasenye bermanje ngan en. hubby. Now, i'm alone in the house, smbil menghirup udara nyaman hujan & sambil terfikir something. Biasanya time2 mcm ni aku akan tengok facebook & frenster kawan2 (actually tengok pics bby diorang la) hahaha...

yes, i have to admit i'm alone. Alangkah bagusnya kalo ada bby yang jadi peneman.. i wish i can have them right now. Tapi aku tau semua tu kuasa Allah, things happens for reasons. Dia Maha Mengetahui sesuatu yang terbaik untuk kita. Aku tak la putus asa, tapi sampai satu ketika rasa dah tak tau nak wat ape lagi.

Hehehe end up aku enjoy je la.. Enjoy life being so called single
for the period of 2 weeks only even dah berkawen.

"ALLAH didn’t promise that life would be easy,
But He promise to go with u,
Every steps of ur life with HIM by ur side.
So, whatever u do, put ur trust in ALLAH"



Credit Kak Zubye


Wednesday, February 25, 2009

Ohh bulan...........

Some people call her NORAH JONES BERTUDUNG. 1st time i heard her voice (sebab my hubby ye ye suke) impression on her mesti Indon ni. Wops i silap.. she's truly Malaysian & hey she wears tudung. Tabik!!

All the best Yuna @ Yunalis, ur voice really reminds me to Sarah McLaughlin yang best & sangat menenagkan jiwa. So enjoy the song & lyrics then.

YUNA - DAN SEBENARNYA

oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh–


video

Tuesday, February 24, 2009

Cendol LEMAN DAWI On The Air


Ni time bulan pose, leh beli package cendol..siap gantung2
sangat menarik & kreatip

Tengok tak Majalah 3 last Saturday (21 Feb 09)? Hehe remember that cendol part? Proudly to say that is my ayah, even biologically he's my pakcik. Tapi sebab ayah & ibu jaga dari kecik, dah terlekat name tu sampai la ke adik aku yang kecik skali.

To those who miss it out kena pi www.tv3.com.my



Pembantu (anak dia jugak) yang setia...
pwhewitt wie..

Ramai tanye, boleh untung ke? Hahaha soklan standard bukan saja pada aku, of course pada pak leman gak. Tapi secara logik la kan, korang larat ke nak ,minum cendol tu sampai habis periuk dia? kih kih kih... and secara rohani nye plak, dia niat bersedekah la, so untung ke tak tu antara dia dan Allah aje yang tau. Tapi kan... aku call kazen, dia kata pas M3 hari tuh tup tup meletop cendol pak leman. cepat habis & ramai gler yang datang. (wie i nak tolong yer ;p)

Hmm to me he's very the unique one. Celoteh2, pantun2 bagai yang kuar dari mulut dia tu semua sangat kreatif & kita golongan mude ni jadi segan plak. He's very factual, suke sejarah & seorang yang berfikiran kritis & sinis gak..hehe

InsyaAllah i'll update more about him soon. Truly unique & my idol.


Nak tempah cendol ke? sila la berhubung di no yang tertera.
Hujung minggu sila datang awal, kalo tak abis..

Sunday, February 8, 2009

Mek over hehe

FYI i never wear make up bila kuar ok..just tepek-tepek foundation Tia Amelia & lip gloss nivea jer. very the simple. Actually dah lame nak beli, but since my project is around the corner (hehehe nanti ira bgtau eh) rase it's time. kalo nak ikutkan it is simple make up still. cume nampak la kelainan. All from ELIANTO. Murah je. Tapi alhamdulillah seswai ngan kulit muke i nie.


Me tak pakai base lagi. Just beli loose powder. Ada sheer effect. Kilat2 u


Pencil eyeliner. Tak pandai lagi pakai liquid tu. takpe later will learn



Blusher..senang je.just add on to your cheek & gesek2 hehe


Lip gloss bg bibir nampak sekshi..

Ira ni memang ada eye bag dari dulu. Nak kena cari concealer pas ni. nak tengok ke hasil make up saya yang simple tu? hehehe jap eh..tapi gambar tak senonoh sket la eh..


Ala mcm tak pakai make up kan? elok la takan nak tebal2 plak kan?
tengok la eyebag tu.huhu (hasil dari SAMURA > UTM)


about 3 weeks ago i bought this Mary Kay Dermabrassion set..memang tak payah wat facial pasnie. eventho kecik tapi sangat tahan lame almost setahun (menurut kata Adeline la) & im very happy with the result. Whiteheads & blackheads terkawal.. muke makin radiant (esp pipi side - ramai yang tego ni), pores makin kecik & of course muke sentiasa halus aje..


Mary Kay - interested msg me ok?


Halus kah?
Maafkan segala kekurangan diri ku (bulu2 itu & bekas jerawat) hehe
Tapi tang idung tu memang best.. dah kurang sangat blackheads

(p/s: i love TA & MK)

Happy Bday All

Huh..ira ni mmg suke jamak kan post dalam blog ni. hehehe sowi la yea.erm kali ni tak banyak la nak citer. just nak post gambar yang sedap nie. hehehe. Credit to Ella the cupcakes maker.. memang sedap..


Ibu sweet 50.hehehe
Ibu tenung CC dia ni punye la lame.. sayang nak makan katanya


Angah sweet 24 (huh, bag channel tu)


Apit si masam 16 (sebab tak suke mandi hahaha)

Selamat hari lahir semua

Ibu 16 January
Angah 27 January
Apit 31 January

(p/s:bulan yang pokai, coming bulan 3 ayah dengan menantunya hehe)