Monday, December 28, 2009

Si comei buah hati kami dah tiba :)


Syukur alhamdulillah selepas menanti hampir 2 tahun, akhirnya berita gembira muncul sebelum 2009 melabuhkan tirainya.. Skema plak ayatku... hehehe. Maknanya akan tercapai lah hasrat dan azam untuk cuti bersalin cume tahunnya lain la. Kalau ada rezeki insyaAllah sebelum puasa 2010, status akan bertukar > Jadi Ummi plak. Ummi dan Abah :)

Syukur tak terhingga, yelah, dalam sebuah perkahwinan, kehadiran cahaya mata adalah satu rahmat & anugerah yang paling berharga. Sapa yang tak nak anak kan? Lebih-lebih lagi seorang wanita pasti nak rase perasaan mengandung tu.

Selama 2 tahun, macam-macam ikhtiar dan usaha dah kami cube. Macam-macam onar jugak kami dengar, tapi pekakkan telinga. Geram bila orang soalkan "Bilo laei? Jangan lamo-lamo. Nanti ko dah tuo susah yang tak de orang jago." Huhu sedey tapi semua tu rezeki yang Allah nak tetapkan, jadi bersabar aje lah dan terus berdoa.

Thanks so much kepada family dan kawan-kawan yang memahami dan selalu mendoakan saya. Masa birthday Okt yang lepas, ramai sgt wish cepat2 dapat baby. Syukur, sebulan lepas tu doa-doa itu termakbul. Alhamdulillah..

Kepada rakan-rakan yang masih menanti si comei dalam hidup, banyakkan bersabar dan berusaha yer. Jangan putus asa sebab si comei itu adalah d best of d best in ourselves. So usahanya pun mestilah yang terbaik kan? Kawan-kawan yang dah ada suri hati dalam rumah tangga mereka, semoga kalian bahagia & dapat membesarkan mereka dengan corak yang berwarna-warni.

InsyaAllah, blog ni akan bertukar jadi blog motherhood plak la pasnie. Rase nak share ngan kawan-kawan ape ikhtiar untuk dapatkan baby nie. Tapi ada sape-sape nak tau ke? :p


15 comments:

Iena said...

kak ira.........
tahniah sgt2... akhirnya rezeki kak ira dulu... ina tumpang hepi utk kak ira...

fakishap said...

congrats kak ira,

hopefully akak n baby sihat,

amin..

Fazira Aziz said...

ina, rezeki untuk ina pasti ada. Cume lambat atau cepat je.. puh puh puh bagi jangkit kat ina plak... kot kot la kat kk nanti ade :)


fakis, maceh... kalo nampak kak ira malas, nantok, pucat tu..paham2 je la..

caPiek said...

ngeee! alhamdulillah.
I ade ank buah nnti!
xsgke juga pmr ayong ku berkahwin,
spm ku kamu bersalin. hehe! arap2 tuah baby.
AMIN.

adik2 kamu yg second bacth ni buat offer. klu kamu ta larat nk bwt keje umah smbil sorg2 time abg long xde,
we'll be there!
=P

i k i N said...

syukur...TAHNIAH ira.
Happy utk Ira. :)
Semoga sihat2 hendakNya.

Ct Farah said...

Tahniah akak ku tayang..hepi sgt bila dgr akak dh preggy..so lepas nie DIHARAMKAN segala aktiviti lasak or kerja berat okey..biar abg apis buat..time nie saat paling bahagia sebab leh manje2..demand2..ngada2..hahahahahah

nanti nak shopping baju preggy, sila sila la bawak adikmu ini ya...

tak sabar nak temukan Chuya ngan 'fren' baru...LOVE U ya

: : s o l : : said...

ira!!!
congrats ok. due bila ni?

smoga selamat semuanya. sol hepi sgt utk ira. welcome to the club :)

Mama Qiestina said...

finally!

adoyaii sgt speechless.

i'm so happy for u laling!
yeah betul tu pls plssssss take care ur baby oke.makan yg berkhasiat & jgn buat keja berat.nak tips2 sile refer entry yat yg dolu2 yekk.

mwahh 2 baby dalam pewot!

muhamad izwan said...

baik tol capiek nie!!mao join sekaki leh ta??

best2..

k.l nnti baby da lahir suwuh dye pggil i abg je tao..

ahaks!!

leh x??

Azure said...

alhamdulillah...

i'm happy for you dear! take care ok :)

ApasH said...

congrats ira..finally..itule rezeki sume dr Allah..janji usaha kan..I'm so happy for U...

Take care tau..

along said...

tahniah ira..
take care ek..
jgn keje kuat2 sgt tau..
rileks jer..

A Happy Wife and A Mommy To-Be said...
This comment has been removed by the author.
A Happy Wife and A Mommy To-Be said...

ira,
Congrats!!!I'm so happy for u...
Sorry, baru tau ira pegnen..dah lama xbuke blog..

take care ye...
jgn lasak2 sangat..
nie pesan tuk diri sendiri gak nie:-)

Happy2 selalu ok..:-)

~k.jus~

WaRdaH said...

congrats ira!! jaga diri bebaik...heehe nti kene byk ganti pose ke?