Wednesday, March 30, 2011

Jatuh, kita bangkit semula

Pagi td terbangun lambat. aku kelam kabut nak siap2 n tetibe terdetik kat hati bile tgk pintu bilik utama rapat - ish, hadif ni tdo ke dah jaga? Nanti jatuh plak. Tapi sbb dah lambat aku terus siap2 n few seconds pastu terdengar bunyi berdentum n hadif nanes. Sah, dia terjatuh..

Aku terus jerit2 kat husband soh tgk hadif padahal aku lg dekat ngan blik.. Saspen kan aku?? Sian hadif dahi dia benjol.

Hadoila mcmane leh careless ni ummi abah?? Sian hadif. Ini la kali pertama hadif jatuh. Harap x de ape yg siyes. Hadif plak terkejut tak pernah jatuh.. Pastu dah ok balik.. Hehe

Mulut bebel bebel sebut "abah" "akak" "agha" "akekr"( hahaha suke2 hati je.) Ummi dia x pandai sebut lagi. Bila lapar pandai sebut "nyam nyam".

Camtu la kan bile anak smakin lasak n membesar. Aku takde la rasa bersalah sgt sbb it is a learning process for him n us. Unless kalo luke2 tu, mmg la kena rase guilty. Cume pasni nak pastikan dia betul2 safe. Elakkan perkara2 yg membahayakan hadif.


P/s: bila nak pandai merangkak dif???


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

Suzila said...

wah,, dah jatuh gak budak ni erk.hahahha. Ira, rasanyer semua buadak mng kene jatuh kot.hahahaha
samalah, anak suzi pon dah jatuh gak.

Fazira Aziz said...

kalo leh tak mo jatuh2 katil lagi.. serik rasenye..