Saturday, December 13, 2008

Summary of the past few weeks...

Emm... tak bleh jdi nie..lame sangat tak update blog..nampaknye kena la wrap up in one post. seriously i have no time (or mood? eheh). entah ape yang bz nye? orang len pun bz gak puan Ira oiii..

oklah. Lets start the first story.. on the 29th i went to my frens' (ex-FPGian) wedding. Suba & Kugan..many congrates to both of you.. Suba or aka was my housemate back in Kuantan. Wedding was held at Golf Resort Seremban 3.. sampai sesat2 (sebab the newly wed lupe nak post kad kawen ;p). Menariknye 1st time pi Indian Wed. Makanan is nasi beriyani tapi Indian version. Simple jer but yet meriah. Ada tarian2 gtu by the indian youngsters. Best woo...sebijik mcm tgk kat dalam Tamil movie tu...Tak sempat pun nak amek pix bebanyak. yang banyak amie & leela.. bawak DSLR (ye kot, saya ni bute lagi fotograpi). so pixs yang ada ni pun kureng memuaskan sket..


Tembamnye saye..hehehe


Nie la Aka = Subashini.. (sowi pix tak chantek la)


Cekap depa menari... ira pun goyang2 pale


Bek in time masa BBQ dolu2
(Zimin,Deeb,Suba,Leela,Jeme,Ira,Annie)


Heppy memasing
(Nuar, Jeme, Kugan, Kery,Leela, Suba,Annie, Izi)
(Masa nie tak de pape yang berlaku between suba & kugan.. hehehe)
(aku plak kelam kabut nak pi keje, dah la time tu Alcohol nak start up)


On the 30th plak pi teman husband attend wed kawan Talisman.. pheww.. jauh gak la nunnnn kat Felda Loi kat area Pilah. Dah skang ni mmg musim orang kawen. Chantek kale tema depa nie..pegantin pun sama padan.. Tahniah :)


Salam berisi duit tue (Hubby sampaikan sumbangan geng keje dia)

Dah habis citer orang kawen, now bek to work.. i attended Indoor Air Quality Course by MIHA dari 1st - 5th Dec kat Corus & Swiss Garden Hotel. It is a very good course & the presenters have wide experince in this field. I will register as MIHA member soon. So my frens out there who would like to seek courses in OSH, Industrial Hygienist, MIHA offers you one of the best training. Oye..masa nie jumpe Pui Ying my ex-FPG mate.. i didn't recognize her at all.. (malunye...dia ingat saye lagi, tp bila tengok lame2 bru ingat-sowi yer pui ying ;p)


(Kak watie-MIHA, Kak Mas-DOSH KL, Dr. Nik-SOCSO,
Mrs. May-Presenter, Me, Srn. Adah-DOSH KL)
nice meeting u guys & food were good @ Swiss Garden


Good food here @ Flavors Rest..

Rite now i am so addicted to try new workout from Kathy Smith.. yang cardio blast tu dah ikut for 3 years..my intensity level dah reach to max. every time aerobic, i dont feel hard to do it anymore. dah survey few workout DVD, but at last i decided to try workout + dancing thingy.. tadi ada ikut sket, this bellydance - cardio shimmy.

This workout belly dance stress on your abdomen + hips (because hips don't lie hehehe) sesuai la dengan sesiape yang memiliki aset terbesar ini.. wooo bergoyang 1 badan..


Here it is the BellyDance :)

One more CD i bought is the Denise Austin Kick Boxing blast away 10lbs.. hehehe looks like im serious in putting down my weight. So, saya dah ada 3 jenis workout yang berbeza.. dancing, kick boxing & fast aerobic step types.. this one good to get firm hips, arms & ab.


Lets kick boxing!!

(p/s: i want that lean muscle & body. Will tell u the result in the next post)




4 comments:

Shopping Cabin said...

hi ira!
please check ur email k...

mama-khayra said...

ira..i dh update selendang baru.tengokla kot2 berkenan kan..

:P


http://khayra-beauty-shoppe.blogspot.com

a.i.n.h.u.s.n.a said...

kak ira,

belly dance mmg bez!
br laz week sy try..berpeluh menari...siap pakai hips scarve lg!
hehe.

Mrs Azmar said...

hai ira..

jumpe blog ira kat blog yat..

nway selamat ber"blogging"..hehehe..

-Apash