Sunday, November 23, 2008

Aktiviti di hujung-hujung minggu ini

Lame betol tak update blog pasal aktiviti minggu nie. Actually memang bz this week and also next week. Rase nak escape je 2 minggu ni.

Me amek exam PTK last Thursday & Friday. Exam hari khamis tak pi sebab terlalu penat buat monitoring IAQ kat Perpustaakan Negara the day before. Hahaha mane sempat nak bace2..last2 kol 9 pagi tu masih lagi bergolek atas katil ngan hubby and buat suare malas "Ayang, sayang tak nak la pi exam, tak sempat bace ape pun". hehehe ape lagi sambung la tido..Bangun masak, pastu baru study.. dapat la coti free.. nasib la dalam slip saye tertulis nanti "TIDAK HADIR". Tak pe next year leh amek and promise to myself untuk score yang terbaik..

Jumaat pagi plak exam khusus, i manage to answer in 1.5 hours time.. alhamdulillah, leh la jawab. tapi tak sure la mcmane.. kalo tak ok, tahun depan ada.. tapi next time memang nak amek coti panjang nak stadi..i don't care ada ape ke, kena score tahun depan. Malam plak pi la tengok Madagascar..keh keh keh kih kih kih .. tergelak aje saye n hubby.. seriously recommended. Paling suke mase penguins cakap "Thank you for choosing Penguins Airways". Sib ayang pi balik keje tak naik plane tu... pastu ajak la hubby pi karaoke dekat2 situ gak. Amek 6 lagu aje = RM9 bila nak tambah hubby kate "Cukop sayang, meh balik". Ala....

Saturday smalam hubby aket tinge.. ingatkan kena masuk kumbang ke, ulat ke, rupenye kena infection.. Sian ayang, tapi pas letak ubat titik tu dah ok kurang sket. Dah alang2 keluar p klinik kat Presint 9, terus la pi jenjalan. Serious tak tau nak pi jalan mane, tapi hubby yang bijak pandai ajak pi KL Bird Park. Wahh..tak sangka tempat dia best sebenarnye. my hubby appreciate more tempat mcm nie rather than shopping complex ke, tempat happening ke.. kalo ajak pi zoo pun dia lagi suke dari ajak dia pi karaoke. hehehe...okla, sambil citer2 kiter tengok gambo yer...


Sempat lagi tu nak manje ngan ayang dalam hutan.. hehehe











The showing-off Miss Peafowl.. memang mesra alam kat sini sebab birds are all around you... leh main kejar kejar lagi...











Kat sini ada pelican beso & flamingo si kaki kurus



Hehehe poyo plaks...


Encik Bangau (ye kot) pun nak jalan mcm tourist gak.. Klako betol, jenjalan amek angin


(p/s: Lets appreciate the nature around us. Rupenye KL ni ada gak tempat tenang mcm ni)




8 comments:

Yat Ekhram said...

iraaaaaaaaa..

mana cite & story makan kat attap hartamas???

whoa cam besh je tgk bird tuuu..
harus g neh.

jom kaloke sesama kat alamanda nak?

a.i.n.h.u.s.n.a said...

bez ny jenjalan gn hubby =)

Shopping Cabin said...

hi ira! u mean the white maxi? saya akan amik stok dlm next week..saya reserve satu utk ira ek! bila stok ready, i'll let u know!

an.wardrobe said...

We have new stock now.PLEASE do login to our blog>.<

an.wardrobe said...

ira!!
boleh an dapatkan mail addres..?
senang crita skit. keke

an.wardrobe said...

kalau nk tahu pasal condition beg tu. jangan risau ya..
mmg baru still dgn tag price :)

Shopping Cabin said...

hi! stock maxi akan sampai mggu dpn..kalau berminat emel saya utk reserve one for u ok! stock sgt limited!

an.wardrobe said...

hai dear. check mai ya. an dah reply ;)