Sunday, February 8, 2009

Mek over hehe

FYI i never wear make up bila kuar ok..just tepek-tepek foundation Tia Amelia & lip gloss nivea jer. very the simple. Actually dah lame nak beli, but since my project is around the corner (hehehe nanti ira bgtau eh) rase it's time. kalo nak ikutkan it is simple make up still. cume nampak la kelainan. All from ELIANTO. Murah je. Tapi alhamdulillah seswai ngan kulit muke i nie.


Me tak pakai base lagi. Just beli loose powder. Ada sheer effect. Kilat2 u


Pencil eyeliner. Tak pandai lagi pakai liquid tu. takpe later will learn



Blusher..senang je.just add on to your cheek & gesek2 hehe


Lip gloss bg bibir nampak sekshi..

Ira ni memang ada eye bag dari dulu. Nak kena cari concealer pas ni. nak tengok ke hasil make up saya yang simple tu? hehehe jap eh..tapi gambar tak senonoh sket la eh..


Ala mcm tak pakai make up kan? elok la takan nak tebal2 plak kan?
tengok la eyebag tu.huhu (hasil dari SAMURA > UTM)


about 3 weeks ago i bought this Mary Kay Dermabrassion set..memang tak payah wat facial pasnie. eventho kecik tapi sangat tahan lame almost setahun (menurut kata Adeline la) & im very happy with the result. Whiteheads & blackheads terkawal.. muke makin radiant (esp pipi side - ramai yang tego ni), pores makin kecik & of course muke sentiasa halus aje..


Mary Kay - interested msg me ok?


Halus kah?
Maafkan segala kekurangan diri ku (bulu2 itu & bekas jerawat) hehe
Tapi tang idung tu memang best.. dah kurang sangat blackheads

(p/s: i love TA & MK)

6 comments:

Ct Farah said...

wah...bagus2 akak ku...ada perubahan...nanti farah ajarkan eye liner tu ek..senang je..kalo pakai lagi galak mata mu itu..mcm mata ku..hahahahhaa...

kulit pun dh lawa...maju sungguh akak ku ini...

Sweet Lil' Cupcakes said...

amboi2 ra... sudah pandai make up nampak.. ok la tu... hhmmm.. bertambah jelita ira yer... heeee...

Fazira Aziz said...

fara,hehe maju sebab blajar sket2 dari orang sekeliling gak.. tapi kat state masa wat attachment ni selekeh aje.. hehe

sila la ajarkan akakmu ini liquid eye liner tu...

JUSMALIZA EMIELIA said...

Hi Ira, wah wah..dah bermake up ek skrg..hehe..bagusla..nampak makin ayu :-)

c a p i k said...

mane ci!!
ptot la muke u dah better.
nk gk pinjam.

jaa said...

huh...camni...mak andam..x leh cari makan..la...keke