Thursday, October 29, 2009

I am 27 young lady ;)

29 OKTOBER 2009 - KHAMIS

Alhamdulillah hari ni hari menyambut kelahiran aku yang ke 27. Yang ke2 sebagai wifey dan selama tulah husband keje, tak dapat celebrate same2. Tak mengapa, paham, dia pi keje kan, bukannye meronggeng.. hehehe. Nanti nak beli hadiah besda
y untuk wife dia gak kan? Haruslah dia keje rajin-rajin kan?

Kali ni ada suprise lagi!! Yeay!! Pandai dah dia buat kezutan. Dulu masa kami couple tak sempat pun nak suprise bagai. Jauh satu hal, tak banyak duit sebab masih study,keje. Simple2 aje.

Macam mane ek nak wat kejutan masa kat tengah laut nun? Hehehe ape lagi, gunakan khidmat orang tengah la.. My cute sis kat opis tu la dia mintak tolong. Siti Farhah atau lebih dikenali sebagai Fara Tak Empuk (jangan mare ye). hehehe fara ni juge adalah junior husband masa kat sekolah dulu. So dah memang kenal, same skolah, same flat.

Husband mintak no phone si fara last weekend. Dah agak dah. Musti nak wat something ni. Tapi tak pelah, in other hand i think it's good for him to have fara's no kalo ada ape2 ER. Maklum je la.. kat umah ni, asyik2 sebut name fara, gambo pun belambak ngan fara.

It so happen last night i was FBing, ternampak status ni...

Haaaa... ni musti ada apo2 ni. it must husband dah plan something ngan fara. Tapi tak tau apenye hmmm.. Pagi tadi pun datang opis tengok takde ape pun. Masa bekpes pun biase je.. Takpelah, takde kot..

Tetiba masa tengaj ready nak wat keje, dengar la si fara ni chot chet hehehe... rupe-rupenye dia menunggu kak ida utk buat suprise tu.. u want to know the suprise it?
:::




:::




:::


It is a lovely cake..

Owh memang sangat terharu ape yang husband plan utk wifey dia ni. So do to fara who make his plan and my bday happening... THANK YOU AYANG!! THANK YOU SO MUCH FARA!!

Haaa... inilah dia Fara yang cantik, comei..
Si birthday planner yang berjaya.. Again, thank u so much

And this is Kak ida. Co bday planner..
Thank u sis

The bday girl... ada nampak umur 27 tahun tak?

Last nite ibu, ayah, angah, apit, amel datang ke Putrajaya. It's pre-celebration of my bday. Ingat nak makan kat luar. End up ibu ayah penat so we all beli makanan kat Alamanda and makan kat umah. So happy because family besides me.. tak banyak pics sebab masing-masing lapo.. takpe nanti update gambo.. Tapi ni la gambo kek smalam.




6 comments:

i k i N said...

err..tetap anggun seperti dulu..tiada unsur2 kegemukan pun Puan Ira, seperti yg d gembar-gembur kan..hihihi :)

(peh! ayat mantap..mcm dlm meeting jer..haha)

Happy best-day :)

along said...

ira!
hepi belated besday..
bestnye,walau jauh hubby ttp wat suprise! suka2..

Ct Farah said...

tq tq..tapi kelakar, last minit lilin tak bawak..harap ampun ya..best tgk akak hepi..farah tumpang hepi sama..

Fazira Aziz said...

kin, aku terlalu mengembar-gemburkan tentang kegemukan ke? hehehe meh sini peluk ira, rasekan ketulan-ketulan lemak. hahaha..neway thank yep..

along,
mmg tak sangka sgt. Dari jauh senang wat suprise. Tu pun nak terkantoi mintak no tepon member. hehe

fara,
ala takpe takdok lilin tu.. yang penting ingatan kan? kan? kan?

:: s o l :: said...

ira fazira,
hepi beday!! smoga yang baik2 sume utk ira.. mmuahh!!

Azure said...

happy belated birthday dear...

may all ur wishes come true...aminnn