Monday, November 2, 2009

"If you can't be good at all, be good to others"

Personally, how u feel when someone buat muke ketat to you? Ada masanya kita akan cakap "Ada aku kesah??!!" bila orang muke ketat tu someone that kita tak chare sgt.. tapi ada masanya timbul plak pertanyaan "Ape salah aku ek?". Ontahla, that's why orang kata jangan baik sgt nanti selisih paham susah.. Ada orang gado2 pastu bertambah mesra, tapi aku ni kalo gado rase liat nak baik balik. Baik pun ala kadar aje.. Huh, depends la.. tapi tak baik masam2 muke ni kan?

Aku tetap pegang to prinsip ni "If you can't be good at all, be good to others". I mean, hey, we cannot pleased everybody. Kalau aku ada buat salah, sorry duhh. Bukanlah manusia namenye kalo tak buat salah. Takpelah, aku terima orang lain pun ada masalah. Takpelah ko nak buat muke ketat. Next aku wat muke ketat jangan la terasa hati pulak.. :)

Baik aku layan MC nie... yeah yeah always be my baby ooooo yeah yeahh..


3 comments:

Ct Farah said...

Kawan baik pun kadang2 leh jadi musuh..manusia sekarang nie pelik kak..tak pernah hargai apa yang telah kita beri..mcm sia2 kan..jadikan pengalaman Farah dulu sebagai pengajaran..Farah agak fobia kes2 mcm nie..

Senang berkawan ngan orang yang boleh hargai kita dan kita hargai dia..yang boleh susah sama2..senang sama2..ketawa sama2..tak boleh terima kalo orang yang nak senang je bersama, time susah dia lari....

Insyaallah, Farah akan jadi 'adik' yang terbaik pada 'akak2' Farah pada waktu sekarang, esok, lusa dan selamanya...

dah..tak payah pikir2 je..kita hepikan diri kita je..org nak kawan kita terima, tak nak kawan tak pe..ADA AKU KISAH..hahahah

i k i N said...

ye la Ira,

kin pun jadi hangin la jugak...
Pehtu, yg lagi nk hangin, kin ckp dgn die mcm tunggul!!! boleh die buat dekkk je...
tu tak termasuk yg kite je asik 'mengalah' meminta maaf atau tegur dulu...OMG! i hate you !!!

yatisalem said...

hi;

Kepada sesiapa yang berminat untuk join member dibawah saya dan beli mana-mana product USANA rebate rm24 dan free salah satu item handmade jewelry saya ,sila rujuk website dibawah untuk keterangan lanjut


USANA ;selepas 5 hari bersama USANA berat saya turun 4kg dan kesihatan saya bertambah baik(sila nyatakan penyakit yang anda hadapi sekarang)-kini sudah 40 hari saya bersama USANA dan berat saya turun 10kg tanpa senaman(berat akan turun secara natural bersama program diet dan pemakanan yang sesuai ).Disamping itu juga USANA mempunyai rangkaian product untuk seluruh kesihatan kita .nyatakan penyakit anda dan saya akan advice product USANA yang sesuai

pendaftaran keahlian rm99(sesudah menjadi member anda akan diajar bagaimana membeli USANA secara online dan tidak perlu pergi ke outlet sendiri untuk mendapat barang kerana barang anda akan dihantar terus oleh HU USANA by city link ,rm4 untuk shipping seluruh malaysia tidak mengira berat pesanan anda.Saya juga akan membimbing anda untuk menjadi distributor bagi product USANA secara online khususnya)

add saya di ym anda;
usana_yatisalem

email;usana_yatisalem@yahoo.com

http://www.usana.riqzmiecreation.com/

http://www.riqzmiecreation.com/