Thursday, February 18, 2010

Ikhtiar

Huh.. bersawang ini belog. Entah ape yang menyebabkan saya rase malas sgt nak update. Tapi disebabkan bosan yang teramat sangat skang ni, haruslah menceriakan kembali hidup saya dengan menulis..

Dlu saya pernah janji nak share pengalaman mendapatkan zuriat kan? Heeee to me it is not easy. Sampai dah tak larat nak pk ape lagi ikhtiar utk dapatkan baby ni. Rase banyak dah cube... Bidadari la... teknik itu ini... & memang banyak mengajar diri ini supaya bersabar & terus berusaha lagi.. Nak sedapkan hati "Rezeki belum tiba..."

Ingatkan pasal entri urut mengurut tu? Kak bibah yang mengurut kate badan ni banyak sangat angin.. cramp sini sana.. mane la nak lekat... owwhhh baru la saya tau, kalau kita nak peknen ni, condition badan kita musti umphh!! Meaning perjalanan darah lancar, badan tak banyak angin... Tapi orang kata urut2 ni kan tak elok?? Tapi kak bibah kate takde salahnye... badan kite bukan mesin.. perlu juga dibelai manje kan? baru selalu cargass :D Sejak dr itu, selain niat nak mendapatkan zuriat, urut ni saya anggap satu reward utk diri saya relax2 lepas teruk2 kerja.. ape org kate?? Terapi....

Kemudian, saya nak try biodex.. Masa tengah survey tu makcik toko jamu sajes Sendayu Tinggi.. Tapi buat survey dlu kat internet.. End up saya decide beli set ST 1001 Lucidium, D'Folia & Sedu Arrow.. Khasiatnye pun memang banyak.. Untuk kecantikan luar dan dalam. Memang sajes untuk wanita2 mengekalkan kejelitaan. Plus harganya pun sangat berpatutan..





Selain itu, saya memang aktif ber FF sebelum mengandung tu.. boleh dikatakan hari2 mesti pergi sana & spend time 3-4 hrs.. Dan, memang dah rezeki disahkan mengandung.. syukur sangat :) Hope my post dapat membantu rakan2. Doakan pregnancy saya ni selamat & sihat

2 comments:

Iena said...

thank u for sharing kak ira...
baper set ST ni kak? ina nk beli katner erk? ina nk cuba jugak r...

Fazira Aziz said...

hai ina... kat toko2 jamu atau kedai2 yang jual barangan herba biasa ada. further more barangan ST mmg dah pemes.. so senang ajek mencariknye...

bajet utk ke3 brg ini adalah rm100. which is so much affordable compared to biodex yang 3rat++ hargenye..cubelah ye.. utk kecantikan + kekuatan bdn kita gak...insyaAllah