Thursday, February 18, 2010

My pregnancy tools

Introducing my tools during the pregnancy
...

..

.

Earth Mama Baby Angel Stretch Oil

Kulit perot adalah tebal.. masa 2 bulan dah start kering & mengelupas. Nasib baik stretch mark tak teruk. So kena la letak minyak awal2. Mule2 dlu gune baby oil J&J. It goes very well too cume EMBA ni lagi delicate and concentrated. Plus ada extract olive oil yang sgt digalakkan kita guna utk belly & breast. Bau dia pun tak busuk. Bau yang sangat natural..bau plant. Currently pakai tak sukat2 sebab suke sgt. Tapi minyak ni mahal la.. Agak2 kalo malas nak beli nak try bio oil plak. Anyone pernah gune bio oil utk pregnancy??

The following is

...

..

.

Belly Belt

Mujurla peha tak membesar dengan jayanya (lagi) . So jeans muat lagi tapi tang pewot tak muat la.. hehehe so decide nak beli belt ni sebab terpengaruh ngan entri2 mama mengandung sejak dlu lagi. hehehe so far sangat membantu. Tak rase lagi nak membeli baju mengandung walaupun baju2 kurung keje byk dah nak ketat2.. Kat bawah ni cara nak gune. Utk baju kurung pun ada cangkuknye. Cume belum try lagi...


All this is got from The Lilcaliph :D

1 comment:

ApasH said...

Aku mula2 pon pakai baby oil J&J je..sampai la perut dh start besar..punya le gatal..tukar Palmer's Cocoa Butter oil for itchy skin..baru x sedap..then xde kesan pon. then just guna olive oil je.

Stretch mark baru visible masa aku dh 38weeks..tapi nasib baik skit. Lepas bersalin baru guna Bio Oil. Tapi x disiplin pakai..hehehe