Friday, August 14, 2009

Pagi2 dah berasap

Again another story about car...

Hari ni bertolak dari Seremban & awal2 pagi dah gerak. Yang bengangnye masa kat exit PD tu ada sebuah lori yang berjalan dengan semput, tak bagi signal terus masuk lane tengah (which i've been driving quite fast). Giler ape tak nampak kereta tengah laju.. Ape lagi hon dengan brake sekuat hati sampai berasap tayar.. sipi je lagi nak kena.. rupe2nye mamat bodo tu tengah telipon... Ya - Allah sabar aje aku. Nasib tak accident..

Ni la sikap pemandu kat Mesia yang tak hiraukan keselamatan org lain. Aku pun pernah gak telipon while driving, i know it is an offence tapi i'll make sure (my best) not to harm other people. Kalau ada urgent matter & tak boleh focus while diriving please talk later or boleh stop tepi jalan. Hahahaha giler lame aku hon mamat bodo tu tadi..

p/s: Ikutkan hati nak aje aku drive lane sebelah mamat tu, hon kuat2 sampai dia shut off his phone.

p/p/s: Alhamdulillah terselamat dari kejadian tak diingini. Kawan2 sebelum keluar umah wajib la kita baca Bismillah, Al-Fatihah & Ayat Kursi.. Moga2 kita dilindungi ALLAH

4 comments:

Mama Qaseh said...

lorry mmg mcm tu..aku selalu terkena kat sini..mentang2 dorang tu besar..aritu pon aku dh wat post pasal bengang kt dorang..

kirana said...

mmg takut ngn lori2 besar tu..
dah la bwk kureng asammmm

kat hiway tu ..time depa tka bwk barang..amboi makk..laju nk mampos..
pastu tup2 dengar lori eksiden teerbalik tgh jalan..sudahnya
jem la kite ni

Ct Farah said...

Farah pun pernah alami hal yang sama..jantung dup dap dup dap laju pas kejadian tu..

Lorry2 mmg tak sopan kat jalan..agak kurang ajar sikit..maybe diaorang ingat diaorang besar so tak hirau yang kecil..so stupid..

Fazira Aziz said...

Apash,
aku benci & takut lori, bas, kereta2 mewah, kereta pelesit sebab diorang ni bila kat hway sesedap hati laju & potong mcm jalan depa.

Kirana,
kita ni dok somban mmg tau la mana hot spot jem. Nilai, Somban, Senawang tu la tempat fevret jam kan?

Fara,
yang pelik kak ira langsung tak cuak.. even sipi je nak langgar berdentum td. Mungkin dah terbiasa kot semenjak keta masuk longkang. hahaha syukur tak de ape2.

Kawan2 semua,
semoga selamat yer bila memandu. We have to be extra caution & expect the unexpected.