Monday, August 24, 2009

Raya tahun nie...

Rumah skang ni adalah salah satu kuaters tercantik kat Putrajaya [cheewaahh sendiri up]. Tapikan mmg betul la sebab apartment ni kat menghadap tasik & PICC. Masuk rumah ni officially tahun lepas somewhere in Jun/Julai. Kami antara penginap terawal di sini.

Maklumlah masuk umah baru, nak raya plak tu bersemangat nak tamah perabot & buat langsir. Langsir je dah dekat RM400 include kain + tempah. Tapi sangat puas hati sebab rumahku chantek :) Husband pulak beli sofa. So rumah kitorang ni bertemakan kaler orange+red.

Raya tahun ni just tambah accessories aje la. Bunga-bungaan, frame bg ceria cket umah. Tapi kan rumahku memang dah banyak brgnye. Husband kata kalo kena pindah kena sewa trailer panjang. Hehehe

Coffe table & frame surah Yassin tu untuk raya ni. Yang lain kita redecor balik bagi nafas baru.


Konsep oren


Pasang candle di siang hari konon lomantik la hehe


Pokok-pokok ni walaupun tak de bunge tapi kehijauannya
menenangkan jiwa kami - baru reposition


Semangat Merdeka. Depan tu PICC & tasik :)

7 comments:

Azure said...

bestnya umah mengadap tasik...sejukk sikit mata ye

apit said...

ayong. cantik susun bunga tu. bagus. kreatif.

Fazira Aziz said...

kak ajue, haah memang best dok kat sini. Dah tak kesah la tak dapat umah teres hehehe. ada masa meh la singgah umah ira :)

Apit, itu hasil kreatip abg long kamu. hehe ayong = tukang siram je

along said...

canteknye view..kalu umah teres,x dpt suasana cam nie..redup jer mata memandang..

along said...
This comment has been removed by the author.
Fazira Aziz said...

along haah redup di hatiku jua.. terasa malas nak kuar & balik umah parents [kdg2 hehehe].

tak kesah la orang kate rugi tak dapat teres.

Fariza said...

saya suke pokok2 itu... =)