Thursday, May 21, 2009

My vacation to KK : Prelim story to Pine Resort, Kundasang




Complete pixs tak de kat tangan ira. Tapi saja nak bikin hati orang2 yang nak ke KK 'panas'. Haha sowi kak Zubye & Farra.




All pixs taken from Kinabalu Pine Resort

Tapi Kundasang is very the mind-calming place. I'll never forgot how cool, peaceful, serene it is to be there. Bila terpandang puncak Mt. Kinabalu tu, sangat terasa dah jumpe kedamaian dalam hati. Betapa Maha Besar Kuasa Allah & cantiknya ciptaanNya. Sambil berazam akan mendaki puncak tu nanti sebelum menutup mata. InsyaAllah...





Yes, so true SABAH memang Land Below The Sky. Sebab ada ketika & masa ira berada tinggi dari awan-awan di sana.




Pemandangan dari Blok S (my stay)



Pukul 6.20 masa nie. Pagi yang sangat menyegarkan.


This is the prelimenary post of my honeymoon trip to KK. [sebab itu saya senyap aje kawan-kawan ;p]




Petang tu kami sampai, tak berkabus. Biasa time2 ni mmg kabus tebal.
Musim panas agaknya. Tapi still dingin lagi :)




Had dinner at the The Pine Cafe & facing the Mount.




As i saw in the resort's website. Truly beautiful.



7 comments:

Zubye said...

saya sangat tak sabarrrrrrrrrr!!
doakan saya selamat pergi dan selamat pulang.. sambil menjalankan tugas merakam gambar client secantik yang mungkin!

Thanks Ira! c ya tomorrow :-)

Fazira Aziz said...

Yeah!! Ira doakan akak enjoy trip kat sana sambil bermanja ngan suami tercinta & irfan. Amek pixs kat sana byk2 tau.. :)

Smoga selamat sampai & selamat pulang hendaknya. Aminnn

Sweet Lil' Cupcakes said...

Aduhhh....ira, cantik tul pic tmpt ira stay tu... ella baru je tgk blum lg sampai kt sana... wish 1 day dpt gak ella n mus gi sana.... huhu...

Ct Farah said...

aduhai akak nie...membakar minda dan jiwa farah nie..hahahahah..nanti bagi full details about ur trip k...

Kak Zubye..Selamat k..Farah doakan semua berjalan seperti yang dirancang..have a nice holiday...

Azizul Azri Mustaffa said...

teringin nk pegi kundasang..blk nnt aku nk bercuti ke sana la..xpenah g sabah lg..

c a p i k said...

hah. kat sini pn gunung ganang dia pn cntik jugak. siap nmpk rumah I lagi u taw. (xP) just kt sni xde la konifer2 uh. xmen la. org men highway. wakaka.

Fazira Aziz said...

apit : itu merupakan statement jeles.

azri : recommended to go to Kundasang. Kat sini ada dairy farm leh rase ala2 NZ :)