Wednesday, June 17, 2009

Spirit Kita Di Mana?



Memang dah sifat semulajadi saya akan cepat rase down tapi saya akan cepat-cepat make things neutral back and make sure me will be more spirited. Saya memang pengemar dan pengumpul quotes yang motivate diri saya. Masa sekolah dulu sangat minat dengan quotes Eleanor Roosevelt. Dikelilingi ayat semangat ini akan membuatkan hati lebih tabah dan tak mudah putus asa dengan setiap cabaran yang datang.

Ayat-ayat di atas tu courtesy from c33ra. Sangat suke dengan ape yang ditulis tu. Biasaya kita tak perasan ape hikmah disebalik sesuatu kejadian. Instead of fikir "kenapa ia terjadi padaku?" "kenapa tak orang lain?" lebih baik kita berkata macam ni "bagaimana nak elakkan dari benda ni nak berlaku kembali?". Hehe itu contoh, pokok pangkal kita kena pikir bagaimana nak solve problem dan create oppotunity dari masalah yang timbul tu. Bukan asyik pikir kenapa, bagaimana leh jadi begitu. Huh..anda paham ke? Paham-pahamkan aje la...

p/s : Sedang bersiap sedia menghadapi satu kemungkinan

4 comments:

Azure said...

Bila ada benda yg buruk jadi pada akak, akak akan kata "Padan muka aku"

hehehe..sedar diri banyak dosa..sebab tu Allah bagi dugaan

Istighfar banyak2

Fazira Aziz said...

kak aju, memang adatla manusia biasa fikir mcm tu.

Oleh itu marilah kita berubah hari ni dah berfikir +ve selalu. Lets be an ordinary person but have an extra ordinary motivation.. cewahh

Fazira Aziz said...

jeng jeng jeng... debaran kemungkinan itu semakin hampir... hmmmm (take really deep breath)tapi sedang menghadapi dengan penuh ketenangan

Mrs Azmar said...

debaran ape tu Ira??

aku berdedar2 gak nk tau ni..hehehe

p/s: ketahui le bahawa aku bukan kaki sibuk..just care..heheheh