Monday, June 15, 2009

Musim Buah Sudah Tiba

Sekarang ni kiri kanan mesti nampak orang jual durian dengan banyaknya. Tak pun sure terbau durian sama ada dari umah jiran, atau dari mulut orang yang baru makan durian. Hehehe. Durian (lebih senang den panggil "dian") ada banyak kat kampung belah ibu. Atok & uwan memang ada dusun dan yang paling best kat umah atok sendiri pun pokok dian dah melambak. Bukan stakat pokok dia aje atok ada, rambutan, manggis, langsat, papaya eheh pun ada.

Kenangan masa dlu2 tentang dian ni, bersama Angah, Wie, Ba
bang gi Dusun & menunggu dian jatuh.. wah memang syok masa tu. Dulu ada pondok nak duduk masa menunggu buah dian jatuh. Kalo tak cedera parah la weiii...

Weekend yang lepas, dengan excitednya balik kampung kat U.S.A hehe Ulu Sepri Area okeyyy yang pertama of coz sebab nak nengok atuk uwan tercayang, kucheng2 yang debab lagi manja & makan dian... mari layan gambar pulak.








9 comments:

J3zz3lb3ll G' said...

ya allah byk sungguh durian...nk teka la jugak...agaknya dlm 50biji lebey, sebab tn blog ni pg, tghari, ptg, mlm...asyik mkn buah dian. so mesti la byk kan? jadi...meh kasi stock durian kt den meh

Sweet Lil' Cupcakes said...

bestnyer kg ira...mcm2 ada...heee... syioknyer dpt mkn dian...nk gak.. huhu...

Fariza said...

yerla..skrang musim buah....bestnya bleh makan kat dusun sendiri..bleh makan sampai muntah...huhu....dan kucing2 tuh sungguh chumel...

azief said...

nak sket duyan? ermmm...meleleh2 air liur tgok buah2an tempatan nieh...

Fazira Aziz said...

gyena, hehe ala-ala rajin dia kira.. nak makan dian meh la datang kampung :) kak ira ni pun dulu2 je hantu dian.. dah besar ni kurang dah. kang panas masuk dalm peti ais pulak. ;p

ella, nak dian yer? kalo ada jeki ira kirim nanti. kalo tak pun kirim bau-bauan aje la yer ;p

fairus kucheng babab beso yang mcm zoro tu kakak kepada si kenit.. tapi tak tau malu, dah beso pun tumpang nyusu lagi. tu la badan babab dari mak dia. hehehe

azie, la tak jauh dah somban ngan USA tu.. meh la.. pas pekena dian pekena cendol plak yer :)

~~@L0nG W@niE~~ said...

perkhh....best boto nieh.....cemacam ado...hehee

along said...

mak ai..banyak ei dian..
osah dongki a'mek nie..
x kiro,wikend nie nak blk pilah yo!
nak mkn dian byk2 kek dusun wan den..
huhuhu..

Fazira Aziz said...

along, sila copek sobolum dian habih... hehe

mrs.lune said...

eisy tetibe meleleh ni..da la pose arini...huwaaaaa, nak sket k.ira......