Tuesday, October 5, 2010

Alahai Hadif

Alahai Hadif... susahnya dia nak tido. Memang dari pantang dia sgt payah nak tido siang.. ms tu dekat sebulan. Nak plak dia senang terkejut. Bile bedung tak mo. Uwan dia plak dok psycho ummi tidokan dalam buaian.ummi dia mmg la tak nak. Konon2nya dah set NO BUAIAN utk baby..

Skang ni ummi terpaksa la mengalah dengan gadget2 ni. Bukan takat buaian, pacifier pun dia dah merasa. Asalkan Hadif aman, gembira, ummi pun tenang. Kesian tengok Hadif tak ckup tido. Asik nak mengamuk aje. Haru-biru hidup ummi. Yang lagi best skang ni dia nak berenjut aje.. Dah pandai ye.. Kalo tak mule la bising soh enjut.

Teringat kate ekin, benda2 mcm ni slowly la kita tarik dari baby kita. Mean jangan biase kan sgt. So hadif malam2 tido ngan ummi & abah. Ade mase tido tiarap, ade mase nak tido mengiring. Ikut mood dia la.. Macam2 karenah anak ummi skang ni. Makin besar makin bijak.. cayang Hadif

p/s: aku mcm kena cursed dengan uwan Hadif. Hahahaha

4 comments:

Mama Ardini said...

Hadif da masuk buai? Alahai..dia susah tdo siang ek. Tapi tido malam lena tak? Erm ira da beli rocker kan? So just use the rocker la kot. No need buai.Try ya..:)

Fazira Aziz said...

dah try ain.. mcm2.. sampai aku tensen tahap max.. mcm postnatal depression = meroyan pun ade hahaha.. yg penting hadif x mengamuk, aku pun senang hati.. buaian tu kena la take xtra precaution, tak nak la ape2 terjadi kan?

neway hadif tdo buai siang je.. mlm dia dah diajar tido ngan ummi abahnye.

Mama Ardini said...

owh orait..siang je takpe la. bagi flexible, buai boleh, tak buai pon boleh. good2. :)

ibuhebat said...

hai ira...
takpe, anak kalau masa kecik byk ragam mcm tu, insyaAllah besar sikit anak yang baik ;) macam anak first kiter la... tapi, harap2 yang baik masa kecik pun jadi budak baik jugak lah bila besar. hehe..

dont feel guilty!