Tuesday, October 19, 2010

Twinkle twinkle little star


Hari ni 1st day masuk opis lepas confinement holiday.. takde la uat keje sgt just clear inbox emel, surat2 & tgk2 planning balik. ade 2 bulan je nak kejar SKT, kalau tak sure aku kena zaasss ngan BOS BESAR. Bos kecik baik... hehehe

Aktiviti mengepam tak ketinggalan.. perah 2 kali je & balik ni terus lari2 kat Hadif soh dia susu. Muahaha rindunye dia.. Nampaknye dia sangat behave dengan abah. Amboii geng ek? Husband kate dia minum susu sket2. Tak tau la brape oz dia minum. Tak tau nak bajet brape. Ikut pembacaan, nak tau brape oz baby kena minum during the day is:

Weight (in lbs) x 2.5 (or 3.0) / 8 [for 3 hrs feeding]

Menurut perkiraan di atas Hadif kena minum 3.5 - 4 oz. Tapi ade jugak baby yg reverse cycle. Mean dia minum sket je ms ibu dia kje & akan 'balas dendam' bile ibu dia balik.. baby mcm tu prefer direct feeding. But as long dia gain weight tak de ape yang nak dirisau kan.

ok. layan pix Hadif ye.. suke tgk dia gengam toys tu.. oohh itu la twinkle little star Hadif.. sedap sebab leh masuk mulut, nyonyot-nyoyot..


5 comments:

farra8979 said...

comei nye bb.. ^_^

Fazira Aziz said...

tq farra

Farah said...

hadifffff..auntie nak jumpa...uwakkk

Farah said...

hadifffff..auntie nak jumpa...uwakkk

-rahz- said...

anak ummi sudah bam bam...
hakim tgk pic hadif ni dia kata
"hakim..hakim..."
pastu tetiba
"hadif!"
haha.. dia kenal la ira...